НавігаціяЗапори - це серйозно!

Запори - це серйозно!


Дефіцит харчових волокон у раціоні деякі вчені вважають навіть однією з причин. Тому все частіше радять приймати їжу, багату рослинною клітковиною, яка сприяє перистальтиці кишечника: чорний хліб, висівки, проростки знакових культур, капуста, буряк, петрушка і ін

Однак нерідко їх буває недостатньо для нормалізації функцій кишечника . Тоді потрібно провести масаж нижньої частини живота, вправи для розвитку м'язів черевного преса, збільшити фізичну активність. Якщо і це не допомагає - доводиться користуватися проносними засобами. Вони діють по-різному.

Одна група проносних рослина містить особливі речовини - похідні антрахінону, - які майже не всмоктуються в тонкій кишці. Зате в товстій кишці я мікроорганізми розщеплюють їх з утворенням речовин, найсильніше стимулюючих перистальтику. До таких рослин відносяться алое, сенна, ревінь, жостір ольховідная, жостір проносний. Особливої уваги заслуговує відомий всім кінський щавель. Достатньо ухвалити на ніч півграму порошку з його коріння.

Інша група проносних діє за рахунок того, що рослини набухають в кишечнику, збільшуючи свій об'єм у багато разів, механічно стимулюючи перистальтику. Це морська капуста, насіння льону, подорожник блошного. Їх можна з успіхом замінити плодами інжиру і чорносливом.

У качесгве проносних використовують і ефірномаслічниє рослини: аніс звичайний, коріандр (кінза), кмин звичайний, фенхель звичайний, кріп пахучий. У їх плодах міститься багато ефірного масла, яке дратує шлунково-кишковий тракт, посилює його перистальтику. Звичайно дві столові ложки плодів заливають склянкою гарячої води, нагрівають 15 хв, настоюють годину, проціджують. П'ють по третині склянки 3 рази на день перед їжею.

Слід пам'ятати, що проносних дією володіють багато харчові рослини (виноград, вишня, диня, огірок, спаржа та багато інших), а також жовчогінні рослини (шипшину, сафлор, кульбаба, цикорій та ін.) До всіх проносним поступово розвивається звикання, тому їх краще комбінувати у вигляді проносних чаїв.

Ось один з них: плоди кмину - 1 чайна ложка, плоди шипшини - 1 столова ложка, корінь щавлю кінського - 1 столова ложка. Суміш подрібнених рослин заливають двома склянками окропу, настоюють 2-4 год, проціджують. П'ють по півсклянки перед вечерею і на ніч.
джерело: / wwwoman.ru / Джерело: інтернет-видання "MED + info" розділ "Ради фахівців" на сайті www.medinfo.ru
Довідник ліків
Друзі
вагітність, поради мамам, розвиток дитини Самый смешной сайт с аткрытками - Atkritka